tisdag 26 december 2017

Förslag till mat på nyår!

Funderar ni på meny till nyårskvällen. Ska ni fira tillsammans med massor av vänner eller i lugn och ro bara några stycken? De allra flesta vill duka fint och ha en trerättersmiddag med förrätt, varmrätt och efterrätt, men ska det vara "smalmat" eller är det "skitsamma"?

Vi har ingen aning om hur vår nyårsmiddag ser ut, det blir en överraskning. Nyår firas nämligen på ett hotell på Kap Verde. Inte ett smack får vi vara med och bestämma  :-)

Många har frågat om mat som passar till nyår, så här har jag satt ihop några förslag. Alla rätter är med både SP och SP Flex.

Förrätter:

Gratinerad Hummer fr 5 SP/4 SP Flex
Stora räkor frästa i vitlök (det står 2 portioner, men blir lagom för fyra som förrätt) 1 SP/1 SP Flex
Krämig tomatsoppa 3 SP/3 SP Flex för hela satsen
Krämig Kräftsoppa 5 SP/5 SP Flex
Råraka med kaviar fr 4 SP/4 SP Flex

Varmrätter: 

Halstrad lax med kokosmjölk 12 SP/5 SP Flex plus ris
Pepparbiff med hasselbackspotatis 17 SP Flex
Helstekt fläskfilé 3 SP/3 SP Flex
Bogstek med franska kryddor och vitlök 1 SP/1 SP Flex
Potatiskaka (stf potatisgratäng) 22 SP/19 SP Flex

Efterrätter:

Gino fr 6 SP/6 SP Flex
Persika under marängtäcke fr 3 SP/3 SP Flex
Yohgurtglass med mango 17 SP/17 SP Flex för allt
Marängrulle med hallon 6 SP/6 SP Flex
Kladdkaka 22SP/18 SP Flex
Hallonsorbet 0 SP/0 SP Flex

Godisbordet:

Grönkålschips 4 SP/4 SP Flex för hela plåten
Gelegodis 0 SP
Rotfruktschips 4 SP för hela plåten
Vita Chokladbollar 3 SP/3 SP Flex
Amarullafudge 135 SP/135 SP Flex för hela satsen

Bubbel till 12-slaget:

Bottega Gold Brut 
Veuve Clicquot Vintage 2008
Paul Goerg Blanc de Blancs
True Colours
Henkeltrocken alkholfri


Ni kanske vill imponera lite på gästerna och sabrera champagnen på 12-slaget? HÄR kan ni lära er hur man gör.

Hoppas ni hittar något som faller er i smaken  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: